NAPOVEDUJEMO: Zaključna konferenca projekta “Za krepitev socialnega dialoga”

Na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije od leta 2017 izvajamo projekt »Za krepitev socialnega dialoga«, katerega glavni cilj  je krepiti usposobljenost članov ZSSS za učinkovitejše sodelovanje v procesih socialnega dialoga.

V sklopu projekta so bile vzpostavljene regijske mreže, preko katerih smo sodelovali z izobraževalno-svetovalnimi središči po celi Sloveniji. Preko e-izobraževanj smo krepili znanje sindikalnih zaupnic in zaupnikov ter članic in članov na različnih področjih. Nastala pa je tudi e-baza kolektivnih pogodb.

Na zaključna konferenci, ki bo potekala 14. in 15. septembra 2021 bomo pogled usmerili v prihodnost in si s sogovorniki iz različnih institucij iz Slovenije in tujine izmenjali stališča o sledečih temah:

  • Pomen in vloga vseživljenjskega učenja
  • Vloga socialnih partnerjev v vseživljenjskem učenju zaposlenih
  • Izzivi socialnega dialoga

 

Prvi dan konference, 14. september, bo tematsko usmerjen bolj v vseživljenjsko učenje, drugi dan, 15. septembra, bo socialni dialog izpostavljena tema, med drugim bo Dr. Valentina Franca predavala o pomenu kolektivnih pogodb. Program konference si lahko ogledate TUKAJ.

 

Konference se lahko udeležite preko aplikacije zoom – vljudno vabljeni!

Prijave zbiramo preko spletnega obrazca do ponedeljka, 13.9.2021 do 10. ure.

Za več informacij in morebitna vprašanja smo vam na voljo na izobrazevanje@sindikat-zsss.si